Egypte

De eetcafe Pyramiden Hengelo

Egypte, een sprookjesachtig land, vooral bekend om zijn pyramiden en farao’s, een land dat voor veel mensen een grote aantrekkingskracht heeft. Egypte, met een oppervlakte, 30 maal groter dan Nederland, heeft een subtropisch landklimaat met weinig regen en meestal een blauwe hemel. Vooral in opper Egypte (het zuiden), kan het in de zomermaanden zeer heet worden, maar een hitte van 34 á 40 °C is daar vanwege de droogte vaak beter te verdragen dan de lagere, maar vochtige temperatuur in het Deltagebied met o.a. Alexandrië .

De Nijl, de levensader voor Egypte, waarvan de oevers jaarlijks overstromen, maken een strook grond aan beide zijden vande Nijl zeer vruchtbaar, zodat vanuit de oudheid dit land voor de mensen zeer aantrekkelijk was om te wonen.
Hierdoor kon het oude Egypte tot een hoge ontwikkeling komen, De hoofdstad is Cairo, een boeiende oriëntaalse stad met souks en steegjes, grootse Islamitische bouwwerken en strakke kubusachtige hotels en flats. Cairo is met zijn meer dan16 miljoen inwoners Afrika’s grootste wereldstad. Als men in Cairo is moet men zeker het Egyptische museum gaan bezoeken. Het museum heeft een unieke collectie van onschatbare waarde aan oudheden, met sarcofagen en beelden uit het Oude-, Midden- en Nieuwe Rijk. Er is nog veel meer te zien in Egypte, genoeg om er een heel boek over te schrijven. U merkt het, Egypte is een land dat veel te bieden heeft.

Eten_in_Hengelo_pyramiden